Mongol Derby

Mongol Derby

 

FastFabrics, wederom trotse sponsor van de Mongol Derby; de langste, extreemste paardenrace ter wereld!

 

De Mongol Derby is een 1000 km lange endurance race over de Mongoolse steppe, langs de legendarische post route uit het imperium van Genghis Khan. De ruiters rijden op Mongoolse paarden die ze om de 40 km wisselen en slapen bij lokale schaapsherders in tenten of onder de sterren. Om de eindstreep te behalen heb je behoorlijk wat rijvaardigheden en outdoor kennis nodig en moet je over je eigen grenzen willen én kunnen gaan.

 

Dit jaar strijden 40 enthousiaste ruiters naar de Derby titel. FastFabrics ondersteunt al deze ruiters tijdens hun tocht door de zadels te voorzien van maatwerk seatsavers. Dit biedt de ruiters het noodzakelijke comfort tijdens de enorme afstand die zij af moeten leggen. Uit voorgaande edities van de Mongol Derby is gebleken dat veel ruiters het zitvlak en de benen volledig open rijden als gevolg van de langdurige en extreme belasting. Tijdens de rit van 1000 km zitten de ruiters gemiddeld 13 uur per dag in het zadel, waarbij het achterwerk meer dan 720.000 keer contact maakt met het zadel! Daar is geen enkele huid tegen bestand.

 

De FastFabrics seatsaver is schokabsorberend, vangt klappen op en zorgt voor een perfecte drukverdeling op het zadel zonder warm en zweterig te worden. Daarmee voorkomt het blessures en zorgt het ervoor dat de ruiters zich kunnen focussen op deze geweldige ervaring en het winnen van de race!

 

Hou onze site in de gaten voor updates en foto’s. De derby gaat van start in augustus duurt een krappe 10 dagen. Bekijk ook http://www.theadventurists.com/mongol-derby/ voor meer info over deze geweldige race.